tiistai 4. elokuuta 2015

Meidän päivä

Pikaisesti kuulumisia ja sitten asiaan. Viime viikolla touhuiltiin ihan perus juttuja,  oltin paljon puistoissa, käytiin kirjastossa ja kirpparilla. Käytin tyttöä labrassa ja siivoiltiin. Tämä viikko on alkanut mukavasti. Maanantai aamu vietettiin ystävien kanssa puistossa ja iltapäivällä pyöräilin tytön kanssa 9km. Käytiin hakemassa kengät jotka löysin facebookin kirpparilta. Uudet ja käyttämättömät superfit kenkulit 15e.

TIISTAI päivämme

Klo.5.30 herään kun aurinko paistaa niin kirkkaasti. Herätän miehen töihin. Käännän kylkeä ja nukahdan heti. 

Klo.8 herään tytön kääntyilyyn sängyssä. Parin minuutin päästä tyttökin on hereillä. Höpötellään pupuista ja unista. Noustaan ylös ja mennään suoraan ottamaan tytön lääke, ja vettä päälle. Reipas tyttö. Pesen tyttöä ja puen, laitetaan tukka kiinni.

Klo.8.45 Syödään aamupala. Jugurttia ja mysliä, leipää ja mandariinia ja vettä. Molemmille samat eväät. Pistän astiat koneeseen ja pyyhin pöydät. Tyttö haluaisi äidin heti leikkimään.

Klo.9.30 Puen itsekin ja pesen hampaat ja naaman. Yhtään mitään muuta kuin rasvaa en jaksa naamaani laittaa kun tarkoitus on olla päivä ihan vaan kahdestaan. Tyttö leikkii bussilla ja lentokoneella sen aikaa. Pian hän haluaa muovailla. Sairaalasta soitetaan tytön labra tuloksia. Jes vihdoinkin arvot kohdillaan. Pika imuroin, todellakin pika, huomasin sattumoisin kellosta että aikaa meni 8min. Kaippa se lattia imurin näki.


Klo.10 Lähdetään ulos. Otan mukaan vesivärit ja pensselit. Maalataan pihan kiviä.


Klo.10.30 haetaan kotoa vielä sorsille ruokaa ja lähdetään syöttämään niitä. Tulomatkalla tutkitaan sillalla lukkoja.



Klo.11.20 tullaan sisälle. Käsienpesu ja suoraan pöytään. Syödään eilistä makaroonilaatikkoa ja tomaattia. Tyttö juo piimää. Kiiwiä jälkkäriksi. Laitan tiskit koneeseen ja pyyhin tasot ja pöydän. Tyttö haluaisi taas muovailla, tytyy tutkimaan keittiön kaappeja. Laitetaan pesukone päälle.

Klo.11.45 vaipan vaihto ja meidän sänkyyn lukemaan kirjaa. Luetaan kirja ja lauletaan unilaulut. Tyttö nukahtaa ihan vierelle taas.

Klo.12.10 ulkoilun jälliltä kengöt ja vaatteet on keskellä lattiaa. Tyttö kaatoi myös ennen unille lähtöä pyykkipojat ja piparimuotit lattialle. Myös leluja ja kirjoja on pitkin poikin. Järjestelen tavarat paikoilleen. Teen päivällisen valmiiksi. Teen myös eväitä valmiiksi. Istun sohvalle ja käyn facebookissa. Hetken kuluttua makkarista kuuluu, äiti, äiti! 

Klo.13.10 tyttö herää. Vaihdetaan vaippa, otetaan eväät, viltti ja kamera mukaan. Äiskä vaihtaa juoksuvaattet ylle. Poimitaan pihalta vielä marjoja mukaan. Juoksen rattaiden kanssa retkelle. Huh, kylläpä puskee hikeä. Syödään eväät (marjoja, hedelmiä ja hapankorppua ja vettä) ja leikitään vieressä olevassa puistossa. Nähdään heppoja ja ihmetellään hevoselta pudonnutta kenkää.




Klo.15 Juoksen takaisin kotiin. Kätevää yhdistää huvi ja urheilu. Tyttö pyytää ulos vettä ja laitan hänelle. Annan myös vähän maitoa. Tyttö leikkii hetken yksin vierellä kun teen muutaman vatsa ja selkä liikkeen. Muutaman minuutin neiti minulle sallii. Käydään laittamassa pyykit kuivumaan. Leikitään terassilla ja tyttö komentaa kissaa. Pian kissa saa naamaansa leikki happimaskin. Kun se ei pysy suun edessä tyttö laittaa sen kissan pään päälle ja toteaa, hattu.


Klo.16.30 mennään sisälle syömään. Tytölle kasvissosekeittoa jota olen tehnyt aiemmin pakkaseen. Isi tulee töistä. Me syödään tonnikalaa ja riisiä. Leipää myös meille tytöille. Tyhjennän tiskikoneen ja isimies tekee ostoslistan. Tyttö pyytää liikennevalo laulua ja saakiin katsella sitä hetken.


Klo.17.30 lähdetään kauppaan. 

Klo.18.15 tullaan kotiin. Tyttö ja isi jää pihalle. Minä tyhjennän kauppakassit. Minäkin menen ulos. Ihmetellään omenoita ja ohi pyöräileviä armeijapoikia. Tyttö käskyttää kissaa ja napostelee puskasta marjoja. Otan pyykit narulta kuivumasta. Mies lämmittää saunaa.



Klo.19.15 käydään kaikki saunassa ja suihkussa. Tyttö suoraan iltapalalle. Viiliä omenasoseella, piimää, talkamuruja, mansikoita ja herneitä. Pyyhin pöydät ja laitan astioita.

Klo.20 Isimies pesee tytön hampaat tai ainakin yrittää. Mennään kaikki sänkyyn ja luetaan kirjoja. Isimies aloittaa iltalaulut ja äiti jatkaa.

Klo.21 tyttö unessa. Järjestelen tavaroita paikoilleen. Katson huomiset vaatteet. Keitän kananmunan. Teen iltapalaa. Syön ja kirjoittelen tätä.

Klo.23 käyn nukkumaan.


2 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen päivä! Hyvin nukkuu teillä tyttö. Meillä 1v3kk ja nukkuu vähän vähemmän ja ennen kaikkea nukahtaa huonosti...

    Mikä sairaus teidän tytöllä on?

    VastaaPoista
  2. Kitos. Meidän tyttö kyllä heräilee öisin, mutta olen niin tottunut etten silleen edes huomaa :D Nukuttaminen on meille tärkeä hetki, nukutan viereen ja meillä on rutiinit jotka tehdään koka ilta. Yleensä nukahtaa aika helposti, luetaan ja lauletaan sitä ennen aika paljon.

    Olen jo aiemmin kirjoittanut blogissa että en ainakaan toistaiseksi kirjoita täällä lapsen sairaudesta. Katsotaan jos tilanne muuttuu.

    VastaaPoista